Maďarská klobása Makoi pálivá 200 g

Kód: 0308
Značka: Pick Szeged
99 Kč / ks
Skladem
Můžeme doručit do:
28.6.2024

Už jste měli tuto lahodou maďarskou klobásu? Že ne? Ochutnejte a při dalším nákupu budete chtít tuto klobásku mít v košíku taky :) Jedná se o trvanlivý masný výrobek, který není tepelně opracovaný.

Gyulai klobásy jsou známé na několika kontinentech, vyráběné jsou už od 19. století. Neustálá modernizace výrobních procesů, přitom stále stejně dobrá chuť. Hlavním cílem společnosti pro 21. století je vyhovět produkty i lidem s potravinovou alergií. 

Gyulai je uzená klobása s výraznou středně štiplavou chutí maďarské papriky. Název pochazí od města, kde se tato klobása zrodila.

Detailní informace

10 let s Vámi
10 let s Vámi
mnoho spokojených zákazníků
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
již při nákupu od 1500,-
Rychlá expedice zásilek
Rychlá expedice zásilek
odbavujeme v nejkratším čase

Detailní popis produktu

Složení: vepřové maso, vepřová slanina, jedlá sůl, paprika, koření, antioxidanty: kyselina askorbová, kyselina citrónová, sacharóza, konzervační látka: dusitan sodný

Skladování: Při nekolísavé teplotě do 20 °C. Po otevření spotřebujete do 21 dnů.

Země původu: Maďarsko

Další informace: Obsah soli max. 5 %. Obsah tuku max. 43 %. Alergeny nejsou přítomny. Hmotnost 200 g.

 

 

Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 1917 kJ / 463 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 17 g
Sacharidy <0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 4,0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: KLOBÁSY
Hmotnost: 0.2 kg
Maso: Vepřové
Země původu: Maďarsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Pick Szeged je maďarská společnost, která vyrábí různé masné výrobky, zejména originální uherský salám Pick. Společnost byla založena v roce 1869 a sídlí v maďarském Szegedu.


Produkce salámu byla do Maďarska představena Markem Pickem, hlavním řezníkem židovského původu. V roce 1869 se pan Pick usadil a založil továrnu na salám v maďarském Szegedu. Postupně rozvíjel a zlepšoval své podnikání "krok za krokem". Když už vyráběl velké množství salámu, přijal dělníky z Italie a to v roce 1883. Rozsáhlá výroba salámů byla zahájena v roce 1885. Po smrti zakladatele v roce 1892 jeho žena a její bratr převzali vedení firmy. Markův nejstarší syn Jenő vstoupil do podniku v roce 1906. Jenő měl cit pro podnikání a marketing. Mezi dvěma světovými válkami se továrna Pick stala nejvýznamnějším závodem maďarského potravinářského průmyslu a salámy Pick se staly globální značkou. Jenő Pick provozoval závod sám od roku 1934 až do jeho znárodnění.

Zajímavost o salámu Pick

Podle původní receptury byl salám vyroben z oslího masa. Po nějaké době však v Maďarsku nezbylo dost oslů. Z tohoto důvodu bylo nutné najít nové řešení a oslí maso bylo nahrazeno starším prasečím masem, které má podobnou chuť. Více si přečtěte v článku Překvapivá fakta o pravém maďarském uheráku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz