25 % SLEVA NA MAĎARSKÁ KLOBÁSA MAKOI PÁLIVÁ 200 G (MIN.T. 30.5.), 33 % SLEVA NA CHEDDAR TRUFFLE TROVA - EXTRA ZRALÝ S LANÝŽEM 150 G (EXP. 2.6.), 49 % SLEVA NA MLETÁ PAPRIKA SLADKÁ 80 G (EXP. 3.6.), 36 % SLEVA NA CHEDDAR ROCK STAR - EXTRA ZRALÝ 150 G (EXP. 5.6.), 20 % SLEVA NA LIONGANISSA SOLÁ CCA 400 G (MIN.T. 5.6.)

PRŠUTY

Nejprodávanější

sušená vepřová panenka
Sušená vepřová panenka
Skladem
Kód: 560/200
 
od 179 Kč
tempImagezOtwvE
 
145 Kč
tempImage8BJZgI
Dančí pršut - plátky 100 g
Skladem
Kód: 433/100
 
145 Kč
jamon serrano 500g
 
485 Kč
PravaKlobasa 10 2020 7
Hovězí pršut 250 g
Skladem
Kód: 432
 
265 Kč
PravaKlobasa 10 2020 6
 
219 Kč
FE0EB0A1 BF8E 4F5F ACBF 5809DEA8A8DE
Jelení pršut - plátky 100 g
Skladem
Kód: 431/100
 
145 Kč
PravaKlobasa 10 2020 5
Jelení pršut 250 g
Skladem
Kód: 431
 
245 Kč
15 položek celkem
Tapas jamon sýr olivy
89 Kč

Balení obsahuje Jamon Serrano, sýr a olivy.  

Kód: 218
sušená vepřová panenka
od 179 Kč

Sušená vepřová panenka z libového kusu vepřového je prostě TOP. Ochutnejte jednu z nejoblíbenějších masových delikates. Na 100 g sušeného výrobku jsme použili 220 g...

Kód: 560/200
tempImagezOtwvE
Tip
145 Kč

Hovězí pršut má vysoký obsah kvalitního masa. Sušené libové maso se nejprve namočí v soli a směsi koření a následně zraje v suchých, tmavých místnostech. Libové hovězí tak...

Kód: 440
87C25614 2BB0 4243 945B 5038D5184374
Tip
129 Kč

Sušená vepřová pečeně ve stylu pršutu váží přibližně 100 gramů, to je přesně sto gramů božské chuti, která potěší všechny gurmány. Zrání pečeně probíhá v suchých,...

Kód: 435/100
tempImage8BJZgI
Tip
145 Kč

Dančí pršut krájený váží 100 gramů, což je přesně tolik, kolik je třeba minimálně k ochutnání. Tento kus si získá všechny milovníky masových lahůdek. Na výrobu 100 g dančího...

Kód: 433/100
jamon serrano 500g
485 Kč

Balení v tetrapaku je ideální, aby byl produkt vždy čerstvý. Uložená šunka zaručuje minimální dobu zrání a to po dobu 9 měsíců. Šunka je chutná a je klasikou španělské...

Kód: 203
PravaKlobasa 10 2020 7
Tip
265 Kč

Hovězí pršut má vysoký obsah kvalitního masa. Sušené libové maso o gramáži cca 250 g se nejprve namočí v soli a směsi koření a následně zraje v suchých, tmavých...

Kód: 432
PravaKlobasa 10 2020 6
Tip
219 Kč

Sušený Uherský bok má cca 250 g a je bez kosti. Tradičním způsobem ho necháváme vyrábět v Podkrkonoší. Uherský bok má lehce slanou, plnou chuť a příjemnou vůni. Podávat ho...

Kód: 436
FE0EB0A1 BF8E 4F5F ACBF 5809DEA8A8DE
Tip
145 Kč

Voňavý jelení pršut nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Sušený pršut má cca 100 g a na výrobu 100 g pršutu jsme použili 162 g masa. Můžete se tak spolehnout na to, že si...

Kód: 431/100
PravaKlobasa 10 2020 5
Tip
245 Kč

Voňavý jelení pršut nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Sušený pršut má cca 250 g a na výrobu 100 g pršutu jsme použili 162 g masa. Můžete se tak spolehnout na to, že si...

Kód: 431
dančí pršut
Tip
245 Kč

Dančí pršut váží cca 250 gramů, což je přesně čtvrt kila nevšední dobroty. Ta si získá všechny milovníky masových lahůdek. Na výrobu 100 g dančího pršutu jsme použili 162 g...

Kód: 433
veprovy prsut
Tip
265 Kč

Sušená vepřová pečeně ve stylu pršutu váží přibližně 250 gramů, to je přesně čtvrt kila božské chuti, která potěší všechny gurmány. Zrání pečeně probíhá v suchých,...

Kód: 435
01241 Lomo partido sin fondo
259 Kč

Španělská klasika. Naložený a kořeněný hřbet s uzenou paprikou. Jedná se o maso s nejnižším obsahem tuku a ideální zdroj bílkovin. Vřele doporučujeme pro sportovce a pro dětské...

Kód: 207
02249 Centro Jamon Gran Reserva Limpio Mitades Moldeado
od 2 079 Kč

Z pohodlí domova si užijte tuto nádhernou 100 % přírodní Jamoń Serrano Gran Reserva Block. Je známá svou jedinečnou přírodní chutí a vůní. Ručně vybíráno a sušeno po dobu více...

Kód: 350/22
Jamon iberico
449 Kč

Tence nakrájené plátky iberské šunky, to je oč tu běží. Oceníte chuť zaplavující vaše chuťové pohárky. Jeden z hlavních gastronomických potěšení, které existují a které si...

Kód: 202

Máme snad všechny druhu, které vás jenom napadnou. Ať už je to Jamon Serrano, Prosciutto di Parma / Parmská šunka, Jambon Sec nebo Bayonne a Presunto. A jaký je mezi tím vším rozdíl? Možná vás překvapí, že ve skutečnosti jediným významným rozdílem je zeměpisný původ těchto dobrot. Pojďme se na to podívat detailněji, pokud tedy ještě hlady moc nešilháte.


Jamon Serrano pochází ze Španělska, Prosciutto di Parma neboli parmská šunka je z Itálie, Jambon Sec nebo Bayonne je z Francie a u nás si čestné místo drží pršut či šunka. Všechny tyto čtyři druhy jsou sušené, to znamená, že byly zavěšeny a sušily se po dobu několika měsíců. K výrobě se také používá sůl, která napomáhá samotnému procesu sušení masa.


Ve skutečnosti etymologie dokazuje, že slovo "prosciutto" pochází z latinského pro, což znamená "před" a exsuctus bychom přeložili jako "vysát vlhkost". Portugalské slovo "presunto" má přesně tu stejnou etymologii. Španělské slovo "serrano" může být podobně interpretováno, lze totiž přeložit jako "de la Sierra" neboli "z hor", s odkazem na hory, odkud šunka pochází a kde bylo při výrobě použito tradičních metod, tím máme na mysli sušení na studeném horském „vánku“. "Sec", jak jste si již mohli tipnout, znamená ve francouzštině suchý.

Stačí si jen vybrat a vychutnat si tu lahodnou a nezaměnitelnou chuť, mňam.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz