Maďarské salámy

4 položek celkem
pick uherak maly
239 Kč

Uherský salám PICK je vyráběn v Szegedi již od roku 1869. Salám je stále vyráběn na základě původního receptu, zauzen studeným kouřem z vystárlého bukového dřeva. Pomalý,...

Kód: 124
pick uherak stredni
599 Kč –22 %
469 Kč

Uherský salám PICK je vyráběn v Szegedi již od roku 1869. Salám je stále vyráběn na základě původního receptu, zauzen studeným kouřem z vystárlého bukového dřeva. Pomalý,...

Kód: 121
pich uherak mangalica
849 Kč –18 %
Na dotaz
Kód: 127
699 Kč

Mangalica se vyznačuje dlouhou vlnitou, někdy až kadeřavou srstí, která umožňuje pást se venku i v zimě, a to i v hlubokých mrazech kolem -25°C. Tím prasata dosahují...

Kód: 127
PICK velký cca 1,2kg
Na dotaz
Kód: 118
856,70 Kč

Uherský salám PICK je vyráběn v Szegedi již od roku 1869. Salám je stále vyráběn na základě původního receptu, zauzen studeným kouřem z vystárlého bukového dřeva. Pomalý,...

Kód: 118

Mezi typické maďarské speciality patří bez pochyby "uherák". Za jediný pravý uherský salám bývá považován výrobek společnosti Pick, sídlící ve městě Szeged. Traduje se, že za jeho nenapodobitelnou chutí stojí přimíchávání oslího masa - je to ovšem pouze legenda. Jeho výjimečná chuť je dána velkou péčí a úzkostlivě dodržovaným technologickým postupem výroby, kvalitním vepřovým masem pocházejícím z místních chovů a prvotřídní paprikou. Tento salám je vyráběn za přístupu studeného vzduchu a velmi pomalu uzen. Při sušení, které probíhá velmi pomalu, získává uherák svou typický bílou obal, který se vytvoří za přispění sedmnácti druhů ušlechtilých plísní. Štangle salámu se vyrábí přesně sto dní, z čehož se dva týdny udí a celé tři měsíce zrají.

Vyberte si i Vy pravý uherák z naší nabídky.