Pravý uherský salám Pick malý 400 g

Kód: 302
Akce
Značka: Pick Szeged
299 Kč / ks
Skladem

Pravý uherský salám Pick z maďarského Szegedu se vyrábí stále stejně poctivě jako před desítkami let. Salám se zaudí v kouři z bukového dřeva a dalších 90 dní pomalu dozrává. Výsledkem je kvalitní uherák s bílou plísní na povrchu a lehce štiplavou a kořeněnou chutí. Nejoblíbenější maďarský salám nezklame vaši návštěvu na obloženém talíři, ani vás, když si jej vybalíte z batohu na nedělním výletě. 

Detailní informace

10 let s Vámi
10 let s Vámi
mnoho spokojených zákazníků
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
již při nákupu od 1500,-
Rychlá expedice zásilek
Rychlá expedice zásilek
odbavujeme v nejkratším čase

Detailní popis produktu

Složení: vepřové maso, vepřové sádlo, jedlá sůl, koření, cukr, konzervant dusitan sodný

Skladování: Maďarský salám skladujte v chladu při teplotě do 20 °C. 

Země původu: Maďarsko

Další informace: Na 100 g hotového výrobku bylo použito 156 g masa z lokálních chovů. Výrobek zraje a vysychá, proto se může jeho hmotnost snižovat. Obsah soli je max. 5 %, obsah tuku je max. 50 %. Hmotnost 400 g. Tento výrobek je bezlepkový.

 

Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 2112 kJ / 510 kcal
Tuky 46 g
z toho nasycené mastné kyseliny 19 g
Sacharidy <0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny 24 g
Sůl 4,1 g

Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ/2000kcal)

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Uzeniny
Hmotnost: 0.4 kg
Země původu: Maďarsko
? Lepek: Ne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Pick Szeged je maďarská společnost, která vyrábí různé masné výrobky, zejména originální uherský salám Pick. Společnost byla založena v roce 1869 a sídlí v maďarském Szegedu.


Produkce salámu byla do Maďarska představena Markem Pickem, hlavním řezníkem židovského původu. V roce 1869 se pan Pick usadil a založil továrnu na salám v maďarském Szegedu. Postupně rozvíjel a zlepšoval své podnikání "krok za krokem". Když už vyráběl velké množství salámu, přijal dělníky z Italie a to v roce 1883. Rozsáhlá výroba salámů byla zahájena v roce 1885. Po smrti zakladatele v roce 1892 jeho žena a její bratr převzali vedení firmy. Markův nejstarší syn Jenő vstoupil do podniku v roce 1906. Jenő měl cit pro podnikání a marketing. Mezi dvěma světovými válkami se továrna Pick stala nejvýznamnějším závodem maďarského potravinářského průmyslu a salámy Pick se staly globální značkou. Jenő Pick provozoval závod sám od roku 1934 až do jeho znárodnění.

Zajímavost o salámu Pick

Podle původní receptury byl salám vyroben z oslího masa. Po nějaké době však v Maďarsku nezbylo dost oslů. Z tohoto důvodu bylo nutné najít nové řešení a oslí maso bylo nahrazeno starším prasečím masem, které má podobnou chuť. Více si přečtěte v článku Překvapivá fakta o pravém maďarském uheráku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz