Miniklobása Pickstick 60 g

Kód: 307
Značka: Pick Szeged
49 Kč / ks
Skladem

Díky kombinaci vepřového masa a slaniny vznikly tyto vynikající klobásové tyčinky značky Pick. Vhodné jsou jako svačinka, mlsání na stůl během oslav nebo jako dárek pro nějakého masožravce. Vyzkoušejte i naši pálivou variantu.

Detailní informace

10 let s Vámi
10 let s Vámi
mnoho spokojených zákazníků
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
již při nákupu od 1500,-
Rychlá expedice zásilek
Rychlá expedice zásilek
odbavujeme v nejkratším čase

Detailní popis produktu

Složení: vepřové maso a slanina, sůl, koření, emulgátor: polifosfáty, glukózový sirup, výtažky z koření, dextróza, antioxidanty: výtažek z rozmarýnu, startér kultury, konzervant: chlorid vápenaty, alginát sodný, aroma, škrob

Skladování: Uchovávejte v suchu při teplotě do 20 °C. Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě do 6 °C a spotřebujte do 48 hodin.

Země původu: Maďarsko

Další informace: Na 100 g výrobku bylo použito 153 g vepřového masa. Hmotnost 60 g.

Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 2233 kJ / 540 kcal
Tuky 50 g
z toho nasycené mastné kyseliny 21 g
Sacharidy <0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny 22 g
Sůl 3,7 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Maďarské klobásy
Hmotnost: 0.06 kg
Maso: Vepřové
Země původu: Maďarsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Pick Szeged je maďarská společnost, která vyrábí různé masné výrobky, zejména originální uherský salám Pick. Společnost byla založena v roce 1869 a sídlí v maďarském Szegedu.


Produkce salámu byla do Maďarska představena Markem Pickem, hlavním řezníkem židovského původu. V roce 1869 se pan Pick usadil a založil továrnu na salám v maďarském Szegedu. Postupně rozvíjel a zlepšoval své podnikání "krok za krokem". Když už vyráběl velké množství salámu, přijal dělníky z Italie a to v roce 1883. Rozsáhlá výroba salámů byla zahájena v roce 1885. Po smrti zakladatele v roce 1892 jeho žena a její bratr převzali vedení firmy. Markův nejstarší syn Jenő vstoupil do podniku v roce 1906. Jenő měl cit pro podnikání a marketing. Mezi dvěma světovými válkami se továrna Pick stala nejvýznamnějším závodem maďarského potravinářského průmyslu a salámy Pick se staly globální značkou. Jenő Pick provozoval závod sám od roku 1934 až do jeho znárodnění.

Zajímavost o salámu Pick

Podle původní receptury byl salám vyroben z oslího masa. Po nějaké době však v Maďarsku nezbylo dost oslů. Z tohoto důvodu bylo nutné najít nové řešení a oslí maso bylo nahrazeno starším prasečím masem, které má podobnou chuť. Více si přečtěte v článku Překvapivá fakta o pravém maďarském uheráku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz