Všechny krájené sýry čerstvě krájíme a vakuujeme pro dlouhou trvanlivost. Co se týče teploty, tak se nebojte, používáme chladící vložky, které můžete opakovaně použít.

Jamon Curado VS Jamon Iberico

Jamon Curado VS Jamon Iberico

Už jste si určitě položili otázku, jaký je rozdíl, mezi těmito šunkami ze Španělska.

Jak již bylo dříve napsáno, obě tyto šunky pochází ze Španělska. Kromě rozlišné ceny produkty se liší i původ masa. Jamon Curado pochází z bílého prasete oproti tomu, Jamon Iberico pochází ze vzácné rasy černého prasete. Černé prase se na celkového produkci všech prasat podílí pouze 10%. Co se týče chutí, tak chuť Iberica je mnohem výraznější a trvalejší. 

Obě šunky jsou sušené po dobu dvanácti a třinácti měsíců.

Součástí obou balení je šunka, stojánek a nůž. 

A co se šunkou? Sníst ???? Před konzumací doporučujeme rozbalit a na chvíli ji nechat v pokojové teplotě, než se rozvine chuť šunky. Následně krájet z hora dolů po malých a tenkých plátcích. Kdybyste maso náhodou nesnědli, tukem namažte nebo přikryjte nakrojenou část, aby nesesychala a dejte maso zpět do lednice. Šunku můžete uskladnit v lednici po dobu deset až čtrnáct dní. 

Jak šunku sníst? Šunku můžete jíst na mnoho způsobů. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz