Krabička PICK malý 400 g & mini PICK 80 g

Kód: 0910
Značka: Pick Szeged
399 Kč / ks
Skladem
Můžeme doručit do:
28.6.2024

Uherský salám PICK je vyráběn v Szegedi již od roku 1869. Salám je stále vyráběn na základě původního receptu, zauzen studeným kouřem z vystárlého bukového dřeva. Pomalý, přirozený proces zrání trvá 90 dní. Jedinečné mikroklima oblasti řeky Tisza vytváří na povrchu bílou plíseň, která dává Uherskému salámu PICK jeho neporovnatelnou chuť a vzhled.

Detailní informace

10 let s Vámi
10 let s Vámi
mnoho spokojených zákazníků
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
již při nákupu od 1500,-
Rychlá expedice zásilek
Rychlá expedice zásilek
odbavujeme v nejkratším čase

Detailní popis produktu

Složení: vepřové maso, vepřové sádlo, jedlá sůl, koření, cukr, konzervant dusitan sodný

Skladování: Při teplotě do 20 °C.

Země původu: Maďarsko

Rozměry krabičky v cm: 6,5 (v), 15 (š), 22 (d)

Další informace: 100 g výrobku bylo vyrobeno ze 156 g masa. Výrobek zraje a může podléhat ztrátě hmotnosti (výrobek vysychá). Hmtonost 400 g. Obsah soli max. 5 %. Obsah tuku max. 50 %.

 
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 2112 kJ / 510 kcal
Tuky 46 g
z toho nasycené mastné kyseliny 19 g
Sacharidy <0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny 24 g
Sůl 4,1 g

Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ/2000kcal)

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Dárkové balení uzenin, salámů, klobás a šunky
Hmotnost: 0.4 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Pick Szeged je maďarská společnost, která vyrábí různé masné výrobky, zejména originální uherský salám Pick. Společnost byla založena v roce 1869 a sídlí v maďarském Szegedu.


Produkce salámu byla do Maďarska představena Markem Pickem, hlavním řezníkem židovského původu. V roce 1869 se pan Pick usadil a založil továrnu na salám v maďarském Szegedu. Postupně rozvíjel a zlepšoval své podnikání "krok za krokem". Když už vyráběl velké množství salámu, přijal dělníky z Italie a to v roce 1883. Rozsáhlá výroba salámů byla zahájena v roce 1885. Po smrti zakladatele v roce 1892 jeho žena a její bratr převzali vedení firmy. Markův nejstarší syn Jenő vstoupil do podniku v roce 1906. Jenő měl cit pro podnikání a marketing. Mezi dvěma světovými válkami se továrna Pick stala nejvýznamnějším závodem maďarského potravinářského průmyslu a salámy Pick se staly globální značkou. Jenő Pick provozoval závod sám od roku 1934 až do jeho znárodnění.

Zajímavost o salámu Pick

Podle původní receptury byl salám vyroben z oslího masa. Po nějaké době však v Maďarsku nezbylo dost oslů. Z tohoto důvodu bylo nutné najít nové řešení a oslí maso bylo nahrazeno starším prasečím masem, které má podobnou chuť. Více si přečtěte v článku Překvapivá fakta o pravém maďarském uheráku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz